Predstavnice udruženja poslodavaca Zenica i Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK posjetile Vareš

Dana 23.11. 2018. godine predstavnice Udruženja poslodavaca Zenica i Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK su održale sastanak sa općinskim načelnikom g. Maroševićem. Tom prilikom razgovaralo se o mogućim zajedničkim projektima i poboljšanju saradnje među privrednicima.

Najavljen je i zajednički projekat „Be Transparent to Business” koje udruženje poslodavaca Zenica realizuje u partnerstvu sa Savezom udruženja/udruga poslodavaca ZDK a koji je sufinansiran od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Projekat se  realizuje sa ciljem poticanja aktivnijeg sudjelovanja poduzetnika u BiH na proces donošenja odluka i cjelokupnog tržišnog pozicioniranja provođenjem niza informativnih događaja o relevantnim pravnim okvirima, parafiskalnim opterećenjima na svim nivoima vlasti, transparetnom raspodjelom javnih prihoda, mehanizmima sudjelovanja javnosti, bolja komunikacija poduzetnika sa  Inspekcijom, unapređenju saradnje s medijima, te unapređenju zajedničkog udruživanja i pristupa poduzetnika pri rješavanju relevantnih pitanja prema vlastima. 

Ovaj projekt ima za cilj stvoriti otvorenu i inkluzivnu komunikaciju između sudionika. Projektom „Be Transparent to Business” planirano je da se održi pet radionica sa poduzetnicima i pet sastanaka sa medijima “Breakfast with Media” u pet gradova/općina ZDK: Zenica, Zavidovići, Maglaj, Usora i Breza.