Obilježavanje 11.11. dana brigada ARBiH sa prostora vareške općine

Dana 18.10.2018. godine načelnik je u svom kabinetu održao sastanak sa predstavnicima demobilisanih boraca. Sastanku su prisustvovali: Ismet Abdulahović – predsjednik skupštine saveza demobilisanih boraca ZDK, Fuad Memić - predsjednik upravnog odbora saveza demobilisanih boraca 92-95 ZDK i Ekrem Mahmutović - predsjednik organizacije demobilisanih boraca 92-95 Vareš.

Na sastanku je dogovoren način obilježavanja 11.11. dana brigada ARBiH sa područja vareške općine. Načelnik je obećao da će se pored ministarstva za boračka pitanja ZDK, ove godine i Općina Vareš uključiti i pomoći obilježavanje financijski i organizaciono.

Program manifestacije počinje okupljanjem pripadnika brigada ispred zgrade općine gdje će se održati kratki govor, postrojavanje i podjela ratnih zastava jedinica. Nakon toga, kolona će se uputiti prema džamiji gdje će se odati počast i položiti cvijeće na spomenik poginulim borcima. 

Program završava svečanom akademijom koja će se održati u sali radničkog doma. Prisutnima će se obratiti ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković, načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević,  bivša načelnica Općine Vareš Mervana Hadžimurtezić te jedan od komandanata brigada.