U sklopu Vaart festa će biti organizovan i Memorijal Ipe Ivandić

Općina Vareš će i ove godine u periodu od 15.07. do 15.08. organizirati koncerte, art radionice za djecu, likovne izložbe, promocije, predstave itd. kao nastavak “Vareškog ljeta” koji je dugi niz godina prepoznat kao jedan festival koji primarno promovira aktivnosti u oblasti kulture.

U organizaciji JU “Centra za kulturu i turizam” i Općine Vareš od ove godine sve navedene aktivnosti će biti u okviru manifestacije VAART FEST – Vareš Art Festival.

Želimo Vas informirati da ove godine po prvi puta organizujemo “Memorijal Ipe Ivandić”. Naime u spomen i čast Goranu Ipetu Ivandiću dugogodišnjem članu i bubnjaru Bijelog Dugmeta koji je rođen u Varešu 10. decembra 1955. godine a nesretno preminuo u Beogradu 12. Januara 1994. godine organiziramo dvodnevni rock festival sa željom da postane tradicionalan.

Festival pod imenom Rock N’ Star (Memorijal Ipe Ivandić) će se održati 20. i 21. 07. 2018. godine u ljetnoj bašti Radničkog doma:

20.07. - Blavor’s; Hej Joe; Ivkine Mirođije

21.07. - The Blues Train; Mladen Vojičić – Tifa

Nastojali smo obezbijediti učešće atraktivnih i kvalitetnih izvođača kojima se sama ideja organizovanja Festivala u čast i sjećanje na našeg Ipeta Ivandića izuzetno dopala.

Napomena da se ulaznice za oba koncerta po cijeni od 10 KM mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

Caffe bar "Garage" (Kreševo),

Pivnica "Kiseljak" (Kraljice Katarine 38, Kiseljak),

Caffe "Bulevar" (126. Ilijaške brigade, Ilijaš),

V.I.P. Pub (Čaršijska 6, Visoko),

Caffe "Magaza" (Džemala Bijedića, Breza),

Caffe bar "Pulse" (Branilaca, Kakanj),

Caffe restaurant Vertigo (Olovo),

te u Varešu u Tourist info centru i u Caffe bar "Macho".