Predsjedavajući Skupštine Ze-Do kantona Jasmin Duvnjak u posjeti općini Vareš

Dana 21.06.2018. godine u posjeti općini Vareš boravio je Jasmin Duvnjak, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Pri dolasku u prostorijama Općine je dočekan od strane općinskog načelnika Zdravka Maroševića i Adisa Čizme, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vareš, kao i od članova Kolegija OV Vareš, sa kojima je obavio radni sastanak.

U sklopu programskih aktivnosti predsjedavajućeg Skupštine Ze-Do kantona, a koje se tiču obilaska općina unutar kantona, općinu Vareš je posjetio Jasmin Duvnjak i imao priliku uz općinskog načelnika i njegove suradnike obići lokacije dijelom grada, te odati počast i položiti cvijeće na spomen-obilježja borcima-braniteljima civilnim žrtvama rata koje su stradale u periodu 1992.-1995. godine kod Župne crkve i gradske Džamije u Varešu. Zatim nakon odavanja počasti stradalima predsjedavajući Skupštine ZDK je imao priliku obići poslovnu zonu KRAM, mjesto gdje je isplanirana izgradnja fabrike za punjenje vode, te obilazak firme "D&N Product" u Zagarskom potoku. Nakon obilaska pomenutog uz stručno osoblje uslijedila je posjeta JU Centar za kulturu i edukaciju (obnovljeni Radnički dom) i JU Dom zdravlja Vareš.

U okviru posjete razgovaralo se o aktuelnim društvenim, političkim i ekonomskim problemima na području općine Vareš. Načelnik Zdravko Marošević predsjedavajućeg je upoznao sa aktuelnim projektima, potencijalima i mogućnostima razvoja i ulaganja u Vareš. Takođe je razgovarano o potrebama sanacije putne infrastrukture regionalnog puta R-444, dionice Breza-Vareš. Dojmovi predsjedavajućeg Skupštine ZDK Jasmina Duvnjaka o Varešu su da ovdje postoji spremnost i odvažnost da se gradi poslovni ambijent, koji bi svakako rezultirao ekonomskim prosperitetom Vareša i značajnijem lokalnom privrednom razvoju. Izdvojio je takođe da je impresioniran novim izgledom Radničkog doma i radnoj atmosferi i angažovanosti radnika u JU Doma zdravlja u Varešu, odlazeći iz Vareša još jači i motivisaniji da u budućnosti u svom radu kao predsjedavajući Skupštine posveti obilasku terena, razgovoru s ljudima i čelnicima općina.