Učenica generacije Merisa Rožajac gost u kabinetu općinskog načelnika

Danas 14.06.2018. godine načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Vareš Adisom Čizmom  je u svom kabinetu ugostio Merisu Rožajac, gimnazijalku, učenicu generacije 2017./2018., Mješovite srednje škole Nordbat 2, Vareš.

Merisa Rožajac je rođena 08.01.1999. godine, osnovnu školu je pohađala u Varešu, dok je gimnaziju u MSŠ Nordbat 2 ove godine uspješno završila i to sa najvećim priznanjem učenika generacije. Dok se bliže prijave za upis na fakultete u našim većim gradovima Merisa nam je priznala da će se nakon mnogo razmišljanja i dvoumica najvjerovatnije odlučiti za studij na Pravnom fakultetu u Sarajevu, s obzirom da je to zanimanje za koje smatra da će u budućnosti imati najviše prilika za napredak. 

S tim u vezi općinski načelnik uz predsjedavajućeg OV Vareš je učenici pružio riječi podrške i čestitke na dobivenom priznanju, uz prigodnu nagradu. Iskazavši podršku Općine koja kao organ uprave, ima odgovornost da prepozna uspjehe učenika, sportaša i omladine generalno, načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević je naglasio da će se i u budućnosti prepoznavati i uvažavati uspjesi najistaknutijih na području naše općine.