Glavni imam Medžlisa IZ Vareš u posjeti općinskom načelniku

Danas 29.03.2018. godine u posjeti načelniku Općine Vareš Zdravku Maroševiću je bio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Vareš Ramiz-ef. Zubača.

Tema razgovora na sastanku je bilo unaprijeđenje već postojeće saradnje i osiguravanje pune podrške od strane lokalnih vlasti ka Medžlisu IZ Vareš. Nakon što su razmijenili iskustava načelnik je novoizabranom glavnom imamu uručio poklon umjetnine ručnoga rada koji odražava starogradsku džamiju u Varešu.

Značaju sastanka svakako pridodaje i činjenica da je ovo prva posjeta novog glavnog imama Medžlisa IZ Vareš Općini Vareš, kojemu je Dekret, čime je proglašen glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Vareš, uručen 02. februara 2018. godine, od strane muftije sarajevskog dr. Enesa-ef. Ljevakovića zajedno sa članovima Izvršnog odbora Medžlisa.

Ramiz ef. Zubača je rođen 14. septembra 1976. godine, završio je medresu "Osman-ef. Redžović" u Visokom, kao i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Od 01. novembra 2001. godine obavljao je dužnosti imama i mualima u džematu Mjesne zajednice Striježevo.