Promocija najboljih sportista ZDK donijela priznanja mladim sportistima iz Vareša

Dana 06.03.2018. godine u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održana je manifestacija za izbor "Najboljih sportista Zeničko-dobojskog kantona" za 2017. godinu po izboru novine "Naša riječ" i Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Ceremoniji uručivanja nagrada za postignuća sportaša u 2017. godini je prisustvovao i načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević, u ime Općine Vareš, koja je pokrovitelj manifestacije.

Za najbolje sportiste Zeničko-dobojskog kantona su izabrani atletičar Mesud Pezer, osvajač petog mjesta na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u bacanju kugle održanom u Birminghamu i Elvedina Muzaferija najmlađa bh. olimpijka sa 17 godina, članica Ski kluba ZE-2010 iz Zenice. Najbolji juniori su bili Farah Dželilović (Klub ritmičke gimnastike Pirueta Visoko) i Amar Borić (Plivački klub Zenica - Željezara)

Što se tiče uspjeha sportista sa područja naše općine, Fariku Muhiću je uručeno priznanje za razvoj i doprinos sportu. Napominjemo da je među Farikovim najznačajnijim uspjesima u 2017. godini bilo osvajanje srebrene medalju na GPC (Global Powerlifting Committee), Svjetskom kupu takmičenja u powerliftingu po pravilima Svjetskog komiteta powerliftinga održanom u Sarajevu 01. i 02.04.2017. godine.

Takođe kao još jedno simbolično priznanje razvoju sporta u Varešu je primila izrazito talentovana mlada skijašica Ina Likić, članica Skijaškog kluba Ilidža, ujedno osvajačica zlatnih i srebrenih medalja u uzrastu skijašica U12, u kategoriji sportskih nada na području Zeničko-dobojskog kantona upriličena joj je nagrada.

Kao dodatni poticaj sportu, nagrada za razvoj i doprinos sportu uručena je i Općini Vareš koju je primio načelnik Općine Zdravko Marošević.