Prvakinji u taekwondou Amini Hrvat odato priznanje od strane načelnika

Danas 25.01.2018. godine načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević odao je još jedno priznanje za mlade sportaše iz Vareša, jedanaestogodišnjoj Amini Hrvat, koja bilježi sjajne rezultate na državnom i međunarodnom nivou u borilačkoj vještini taekwondo. 

Amina je rođena 02. oktobra 2006. godine, posjeduje crni pojas u taekwondou, na državnom nivou se takmiči od 2014. godine kao član taekwondo tima "Bosna" iz Visokog. Među najzapaženijm uspjesima svakako treba pomenuti osvojenu zlatnu medalju u konkurenciji mlađih kadetkinja na turniru "19. Jastreb Open - Kup veleposlanika Republike Koreje" održanom u Zagrebu u novembru prošle godine. Kao predstavnik BiH Amina je u konkurenciji od oko 700 mladih taekwondo boraca izborila prvo mjesto što je značajan uspjeh.

Osvajač je i srebrene medalje sa turnira "Bosnia Olympic Open" održanog u Sarajevu, 2014. godine i bronze sa 4. memorijalnog taekwondo turnira "Tarik Ljubuškić-Tare" održanog u Bugojnu. Na turniru "Vogošća Open 2014" je takođe u konkurenciji mlađih kadetkinja osvojila prvo mjesto.

Načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević kroz svoje aktivnosti i ovim gestom je ponovo naglasio da će uspjeh svakog sportaša iz Vareša biti cijenjen i uvažen od strane Općine.

"Nastojim podržati razvoj vareške djece, a posebno sportista jer je to jedan od najboljih načina predstavljanja sopstvenog grada i kulture koja se nalazi u njemu, u svom budućem radu ću na svaki način nastaviti da podržavam uspjehe naših sportaša", naglasio je načelnik.