Načelnik ugostio predstavnike MZ Budoželje

Danas 25.01.2018. godine načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević u svom uredu imao je priliku ugostiti predstavnike MZ Budoželje, sastanak na kojemu su predstavnici nastojali prezentirati načelniku probleme s kojima se susreću u okviru mjesne zajednice i mjere koje se trebaju poduzeti u rješavanju navedenih problema.

Predsjednik mjesne zajednice Budoželje je načelniku izložio obavještenje o zaključcima koji su doneseni na zboru građana 23.01.2018. godine. Zaključci sa zbora se tiču "obustave daljneg izvoza trupaca i drvne mase lokalnim putevima kroz MZ Budoželje od strane JP ŠPD ZDK d.o.o. Zavidovići". Razlog za obustavu kako navode mještani MZ Budoželje je nepoštivanje protokola dogovorenih između dvije strane, u kojima je definisan način i uslovi izvoza šumskog materijala kroz selo. 

Posljedice nepoštivanja dogovorenog načina transporta šumskih dobara mogu se ogledati u narušenom stanju lokalnih puteva na kojima se vrši svakodnevni pretovar kamiona i broj uništenih šahtova, gdje je pristup lokalnom domaćinstvu postao nemoguć, navodi se u obavještenju. Još jedan od zaključaka usvojenih na zboru građana upućen prema JP ŠPD ZDK d.o.o. Zavidovići je zahtjev za formiranje komsije koja bi zajedno sa komisijom MZ Budoželje, bila zadužena za obilazak puteva MZ Budoželje, korištene za dosadašnji transport šumskih dobara, u cilju sanacije puteva u prvobitno stanje.

Zdravko Marošević, načelnik Općine Vareš je rekao da će poduzeti svaku dostupnu aktivnost da bi se izašlo u susret zahtjevima mještana MZ Budoželje.