Održana radionica "Da li je prepoznat i cijenjen ekonomski doprinos žena u porodici i široj zajednici"

Udruženje žena "Zvjezdangrad Vareš" dana 06.11.2017. godine u općinskoj sali je ugostilo udruženje žena "Snaga žene" iz Tuzle na čelu sa drektoricom Brankom Antić Štauber, te su zajedno diskutovali na temu  "Da li je prepoznat i cijenjen ekonomski doprinos žena u porodici i široj zajednici".

Udruženje "Zvjezdangrad Vareš" okuplja žene raznih životnih dobi u cilju promoviranja ženskih prava i ravnopravnost spolova, aktiviranje žena i poboljšanje njihove uloge prilikom zapošljavanja i položaja u zajednici, njihovo ekonomsko snaženje i mogućnost ostvarenja prihoda kroz promociju, proizvodnju i prodaju eko hrane i bilja te ručnih radova. Udruženje također ima u planu i aktivnosti u domenu zaštite okoliša, pružanju pomoći starim i nemoćnim osobama, kao i realizaciju ostalih aktivnosti koje proističu iz zajedničkog rada i djelovanja.

Gostima se obratio i općinski načelnik gosp. Zdravko Marošević, koji je zaželio dobrodošlicu i obećao punu podršku na svim projektima koji se tiču Vareša i koji uključuju ljude iz Vareša.