Načelnik ugostio Farika Muhića, svjetskog prvaka u powerliftingu

Načelnik Općine Vareš u svome kabinetu je ugostio svjetskog prvaka u powerliftingu 25-ogodišnjeg Farika Muhića. Farik je postao svjetski prvak u ovom sportu nastupajući kao dio reprezentacije BiH na WUAP Svjetskom prvenstvu u powerliftingu koje je održano u Pragu od 16. do 22. listopada 2017. godine.

Nastupio je u disciplini benchpress u kategoriji do 140 kg i podigao težinu od 235 kg! Oborio je svoj dotadašnji osobni rekord koji je iznosi 230 kg. Konkurencija na prvenstvu je bila iznimno jaka, bilo je tu preko 700 sportaša iz 30 ak zemalja svijeta, što još više ilustrira Farikov uspjeh. Farik naglašava da je imao 4 prejaka protivnika, ali je na svu sreću uspio zlatom ovjekovječiti sve ono čega se u posljednjih par mjeseci tijekom priprema odricao.

Sa zlatom oko vrata, Farik je uz velike emocije slušao himnu BiH i gledao podizanje zastave svoje zemlje. Kaže, te trenutke će pamtiti cijelog života.

Inače, na Powerlifting World championships 2017. Prague/Czech Republic, boje Bosne i Hercegovine pored našeg Varešanina Farika Muhića branili su i: Irfan Muhić, Mahir Moro, Sejfo Šehović, Mirza Muratović, Samir Ademović i Marko Trivković.

Još jednom čestitamo i želimo puno uspjeha na narednim takmičenjima!