Svečano otvoren turist info centar

U Varešu je 28.04. 2017. svečano  otvoren Turist info centar. Centar je smješten  u objektu tzv. "bosanske kuće". (FOTOGALERIJA)

Svečanosti otvaranja su prisustvovali ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić, ministrica kulture i sporta Federacije BiH Zora Dujmović, predsjednik Fondacije za obnovu i razvoj regije Vareš Mladen Rudež, predstavnici njemačke organizacije HELP, predstavnici organizacije za ruralni turizam Alterural i predstavnici kluba ekstremnih sportova KES Perun Va.

Kao gosti program su pratili profesori sa sveučilišta u Zadru, Mario Katić i Danijela Birt Katić, studentica Dora Palajsa, koji se već treću godinu bave etnološkim istraživanjima u Varešu  te Jasmin Bešić, naš Varešanin, vlasnik turističke agencije u Nizozemskoj.

U općinskoj sali je održan sastanak gdje je goste pozdravio načelnik Zdravko Marošević, a o trenutnom stanju i aktivnostima u oblasti turizma govorio je Boško Andrić. Prisutnima su se također obratili ministar Martić, ministrica Dujmović te gospodin Rudež.

Poslije sastanka i izjava za medije, gosti su se uputili i obišli novootvoreni Turist info centar.

Uslijedio je obilazak Apartmana baba Luce na Strici, obilazak pogona za proizvodnju jaja, tjestenine i sira kod Mladena Franjića i Josipa Babića na Zaruđu, te ručak u domu gdje su žene sa Strice i Zaruđa pripremile ručak.