Na Budoželju održana edukacija poljoprivrednika

Dana 10.04.2014. godine sa početkom u 17.30 sati u prostorijama Društvenog doma Budoželje održana je edukacija poljoprivrednika iz oblasti poljoprivredne proizvodnje iz mjesne zajednice Budoželje. Teme koje su obrađene u sklopu edukacije su bile:

  • „Sadnja, zelena i zimska rezidba voća“
  •  „Dobra pčelarska praksa“
  • Zoohigijenski uslovi muže muznih krava

Edukacija je održana u sklopu provođenja Strategije poljoprivrednog razvoja općine Vareš 2014. – 2018. godina. Edukaciji je prisustvovalo dvadeset pet zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača.
 
Nakon obrađenih tema prisutni poljoprivrednici su postavili niz pitanja na koje su dati odgovori. Ovo je bila druga edukacija u nekoj od naših mjesnih zajednica. Prisutni su se pohvalno izrazili o prezentiranim temama i podržali ovakav vid neposredne komunikacije nadležne općinske službe i zainteresovanih poljoprivrednika. Na kraju edukacije je nastavljen razgovor o aktuelnim projektima iz poljoprivrede koji će se implementirati u 2014 godini, a bilo je razgovora i o poticajima u poljoprivredi koji su predviđeni za 2014 godinu. Naredna edukacija će se održati 25.04.2014 godine i MZ. Oćevija.

Nadamo se da će i ostale mjesne zajednice izraziti spremnost i interes za organizaciju ovakvih edukacija za poljoprivredne proizvođače i da će nadležnoj  službi Općine Vareš dostaviti pozitivne odgovore po pitanju organizacije istih.