Potpisani sporazumi sa vlasnicima zemljišta o izvođenju geoloških radova na lokalitetu Rupice-Juraševac-Brestić

Dana 11. 02. 2014. u prostorijama općine Vareš vlasnici nekretnina na lokalitetu Borovica su zaključili sporazume o ulasku u posjed radi izvođenja geoloških radova sa Sudžuka Emirom, predstavnikom investitora ovog projekta Eastern Mining d.o.o.

Zaključivanjem ovih sporazuma, investitor je dobio saglasnost vlasnika privatnog zemljišta da uđe u posjed zbog obavljanja potrebnih geoloških istražnih radova  na ovom lokalitetu što predstavlja izuzetno značajan korak u početku realizacije ovog investicionog projekta. Prema riječima predstavnika investitora početak istražnih radova planiran je za proljeće ove godine nakon okončanja svih neophodnih upravnih procedura i pribavljanje potrebnih dozvola.  Današnje zaključivanje sporazuma i uopše ostvarivanja neposredne komunikacije sa vlasnicima i stanovnicima ovog prodručja predstavlja izuzetno značajan korak, obzirom da je dobra komunikacija i međusobni dijalog lokalne zajednice i investitora jedan od ključnih preduvjeta za uspješnu realizaciju projekta.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Vareš gdin. Avdija Kovačević naglasivši još jednom značaj ovakvih projekata i potrebu davanja podrške njihovom razvoju s ciljem osiguranja prosperiteta lokane zajednice.

Vlasnici zemljišta su iskazali svoje zadovoljstvo sa ponuđenom suradnjom sa investitorom, te iskazali svoju spremnost i podršku za aktivno uključivanje u realizaciju projekta.