Služba CZ dobila novu opremu

Dana 18.11.2013. godine Općinska služba civilne zaštite je za potrebe Profesionalne vatrogasne jedinice, zaprimila vatrogasnu opremu (prenosna hidraulična pumpa na benzinski pogon, hidraulična dvostruka crijeva sa klik spojnicom za niski i visoki tlak, hidraulični sjekač i hidraulični proširivač) od strane Službe civilne zaštite Zavidovići.

Primopredaji opreme između ostalih su prisustvovali Direktor Kantonalne uprave CZ gosp. Sead Đanović, Pomoćnik načelnika službe za civilnu zaštitu Općine Zavidovići gosp. Remzo Šogolj, Pomoćnik načelnika službe za civilnu zaštitu Općine Vareš gosp. Željko Franjić, kao i pripadnici PVJ Zavidovići i Vareš.
Tom prilikom Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Vareš gosp. Željko Franjić se u ime Općinskog načelnika gosp. Avdije Kovačevića i Općine Vareš, zahvalio gostima na dostavljenoj opremi koja će u mnogome podići spremnost PVJ, da efikasnije djeluje u izvanrednim situacijama.

Direktor Kantonalne uprave CZ, je tom prilikom obećao da će nastojati, da PVJ, od strane Kantonalne uprave CZ dobije i jedno specijalizirano vozilo za brze intervencije, koje bi znatno poboljšalo efikasnost djelovanja PVJ u hitnim intervencijama.