Podrška mladom nogometašu

Dana, 19.04.2019. godine načelnik Marošević u svom kabinetu je ugostio mladog nogometaša, člana U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Radi se o Amaru Memiću koji  ima 18 godina, rođen 20.01.2001. godine u Sarajevu, a živi u Lukama, općina Vareš. 

Nogomet je počeo trenirati sa 6 godina, u školi nogometa Osmica. Trenutno igra u juniorskoj selekciji FK Radnik Hadžici, sa povremenim nastupima i u prvom timu. 

U sezoni 2017/18 proglašen je za najboljeg igrača federalne lige grupa "A", i najboljeg strijelca sa postignutih 25 golova i 18 asistencija u 20 odigranih utakmica. 

U tekućoj sezoni 2018/19 vodeći je na listi strijelaca sa 20 postignutih golova u 15 odigranih utakmica. 

Član je U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje je upisao 4 odigrana meča u ovoj sezoni. U debiju za reprezentaciju protiv reprezentacije Turske  postigao je i svoj prvi pogodak. 

Bio je na probi u omladinskim selekcijama  NK Maribora i SC Freiburga gdje je uspio zadovoljiti njihove standarde. Za kvalitetne uslove treniranja, dosadašnje angažmane i uspjehe zaslužan je  Menandžer Irfan Redžepagic, koji ga je doveo u Radnik.

Iz svega nabrojanog vidi se da se radi o veoma perspektivnom nogometašu koji iako veoma mlad, već ima zavidna dostignuća iza sebe. Načelnik Marošević se zahvalio mladom sportašu na vrijednom radu i predstavljanju Općine Vareš u najboljem svjetlu te obećao pomoć u materijalnom smislu kako bi olakšao i financijski barem malo rasteretio Amara i njegove roditelje i time pomogao da Amar uspješno nastavi nogometnu karijeru.