Zajednički banket maturanata Osnovne škole Vareš i Osnovne škole Vareš-Majdan

Jučer 19.06.2018. godine ispred osnovnih škola u Varešu i Vareš-Majdanu povodom male mature, održan je svečani program i uručivanje nagrada učenicima generacija pomenutih škola od strane načenika Općine Vareš Zdravka Maroševića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vareš Adisa Čizme.

Maturanti su se oko 18:00 sati okupili u matičnim školama, nakon čega je uslijedio program uz predstavljanje učenika i proglašenja učenika generacije. Za učenicu generacije u Osnovnoj školi Vareš-Majdan je izabrana Nejla Begić, dok su u Osnovnoj školi Vareš za učenike generacije izabrani Laris Ajanović i Andrej Matić za koje je od općinskog načelnika za ovaj uspjeh uručena novčana nagrada.

Nakon što su direktori OŠ Vareš i OŠ Vareš-Majdan Muris Parić i Nehrudin Muftić imali priliku da se obrate i učenicima pruže podršku i požele najljepše želje u daljnjem školovanju, maturanti su se sa svojim nastavnicima uz svečanu šetnju kroz grad uputili prema Radničkom domu. Time je ovogodišnji banket, organizovan uz finansijsku podršku Općine Vareš, bio prilika da po prvi put 63 maturanta  uključujući obje škole zajedno slave maturu i uspješan završetak osnovne škole u obnovljenoj sali Radničkog doma u Varešu.