Poljoprivredni proizvodi za pučku kuhinju

Mjesna zajednica Kokoščići (Savjet MZ Kokoščići) je u nedjelju 10. 11. 2013. godine organizovao akciju prikupljanja poljoprivrednih prozivoda na području ove mjesne zajednice, a za potrebe Pučke kuhinje Vareš. Prikupljeni proizvodi Pučkoj kuhinji Vareš predati su 14. 11. 2013. godine, od strane vrijednog predsjednika MZ Kokoščići gospodina Zazan Almedina.

Vrijedni mještani ove mjesne zajednice su poznati kao dobri i čestiti domaćini, a njihov fokus i opredjeljenje u posljednjih nekoliko godina je poljoprivredna proizvodnja u kojoj su postigli zavidne rezultate. Ove godine na čelu sa novoizabranim Savjetom MZ Kokoščići čiji je dosadašnji rad u mjesnoj zajednici i za mjesnu zajednicu za svaku pohvalu, organizovana je ova akcija, a prikupljeni proizvodi su predati Pučkoj kuhinji Vareš.

Kroz ovu svake hvale vrijednu akciju, prikupljeni su sljedeći proizvodi: krompir, kupus, luk, mrkva, grah, jabuke, kao i domaći džem, pekmez i bestilj. Prikupljeni proizvodi će uveliko olakšati pripremanje obroka za korisnike ove kuhinje.