Info sesija - mali grantovi u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost

Koji je cilj, kome su namijenjeni i pod kojim kriterijima se dodjeljuju mali grantovi u okviru projekta PRO-Budućnost – možete saznati na info sesiji 12. novembra 2019. od 10.30-12.00 h u sali Općinskog vijeća Vareš.

Mladi, neformalne grupe, udruženja žrtava rata, nevladine organizacije usmjerene ka promovisanju međureligijskog dijaloga i općine/opštine/gradovi u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost od 11. 10. 2019. godine moći će predložiti svoje ideje i projekte izgradnje mira i jačanja povjerenja.    

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za pomenute grupe kako bi doprinijele procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovarale za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezivale lokalne zajednice. Ove godine se od aplikanata očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u više od 70 lokalnih zajednica u BiH.

Platformu za mir zajednički su stvarali gradonačelnici, načelnici, vjerski službenici, žrtve rata, predstavnici nevladinog sektora (NVO), mladi, radnici u obrazovanju, kulturi i sportu, te ostali predstavnici relevantnih društvenih sfera. Platforma za mir šalje jasnu i snažnu poruku da narodi i građani u BiH žele dugoročan i stabilan mir, kako bi mogli izgraditi bolje društvo te da se rat, ratna stradanja i sukobi nikome i nikada više na ovim prostorima neće dogoditi, što je na terenu već vidljivo kroz brojne aktivnosti.

Javni poziv za dodjelu malih grantova je objavljen 11. oktobra na web stranici www.probuducnost.ba/maligrantovi, na Facebook stranici PRO-Buducnost i web stranicama projektnih partnera. 

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).