Javna tribina “Moj doprinos trajnom miru“

Javna tribina na temu “Moj doprinos trajnom miru“ održaće se 15. 03. 2017. godine u sali Općinskog vijeća Vareš, sa početkom u 13h.

Na događaju će učestvovati predstavnici/ce crkava i vjerskih zajednica, lokalnih vlasti, civilnog društva, obrazovnih institucija i druge zainteresovane strane iz opštine/općine Vareš.

Javna tribina se organizuje u okviru projekta PRO-Budućnost (povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji realizuje Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Međureligijskim vijećem u BiH, Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

Javna tribina je osmišljena u formi panel diskusije na kojoj će predstavnici crkava i vjerskih zajednica i drugi učesnici dati svoj osvrt na važnost izgradnje trajnog mira iz religijske perspektive sa ciljem uključenja svih društvenih faktora u procesu vraćanja povjerenja među građankama i građanima Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. Nakon uvodnih izlaganja predstavnika crkava i vjerskih zajednica otvorićemo diskusiju gdje će svi učesnici imati priliku da daju svoj doprinos dijalogu.

Uvodničari na javnoj tribini su: Sadžid ef. Ramić, IZ BiH; jerej Mladen Drobnjak, iz SPC i fra Mirko Majdandžić, iz RKC, a moderator javne tribine gđa. Amra Pandžo.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i aktivno učestvujete u ovom događaju i na taj način date svoj doprinos izgradnji trajnog mira u BiH.

PrilogVeličina
Poziv_ucesnicima_Vareš.pdf331.73 KB